Het is mogelijk om gelukkig te zijn en een rijk en zinvol leven te leiden dat past bij eigen waarden en normen. Soms is het leven moeilijk en weet je niet zo goed hoe je hiermee om moet gaan. Je verliest jezelf in de strijd, het gevecht tegen het probleem of tegen de emoties die je niet wilt voelen. Je wilt hier zo snel mogelijk van af door te vermijden of te vechten. Dit zorgt er juist voor je dat je vast blijft zitten in de strijd.

Mijn visie is dat het niet zozeer het probleem is waar je last van hebt maar de manier waarop je ermee omgaat. De meeste problemen ontstaan, hoe gek het ook klinkt in ons hoofd. Het zijn de gedachten die je hebt over de situatie, over jezelf of een ander die maken dat er een probleem is.

Pijn, verdriet, twijfel en teleurstelling horen nou eenmaal bij het leven. Je hebt niet altijd in de hand wat er op je pad komt. Wat je wel in de hand hebt is de manier waarop je met situaties omgaat. Ik vind het belangrijk dat mensen zich bewust worden van hun patronen. Vanuit bewustwording kan nieuw verworven inzicht toegepast worden in het dagelijks leven. Hierdoor zal positieve verandering gegarandeerd plaatsvinden.